EOC-Traditionele Schepen Beurs 2024

The spirit of maritime tradition
vr 8 nov - zo 10 nov
vr 8 nov 2024
-
zo 10 nov 2024

Met één ticket heeft u toegang tot alle dagen (8, 9, en 10 november).

De EOC-Traditionele Schepen Beurs wordt voor de 7e keer georganiseerd in Den Helder. De beurs streeft ernaar een ontmoetingsplek te zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in traditionele schepen en de wereld eromheen. De beurs hoopt een breed publiek aan te spreken van mogelijke wereldreizigers die op zoek zijn naar de reis van hun leven aan boord van een oceaanzeiler tot vrijwilligers die zich voor het behoud van het traditionele schip en de bijbehorende ambachten in willen zetten. Of voor mensen die dromen van het exploiteren van en/of wonen op een traditioneel schip met onder andere speciale aandacht voor restauratie, onderhoud en verduurzaming. Tijdens de beurs zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden. Er zullen boeiende lezingen gehouden worden over uiteenlopende onderwerpen. Op de beursvloer zullen presentaties gegeven worden.

Om het helemaal compleet te maken wordt samengewerkt met het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, het Marinemuseum, de Museumhaven Willemsoord en de Stichting Scheepstimmerwerf in de Medemblikker-loods. Samen bieden wij u een unieke blik op de wereld van maritieme traditie, ambachten, cultuur, kunst en historie. U kunt met uw toegangsbewijs voor de beurs ook gratis de musea (die op loopafstand zijn) bezoeken en er zo een heerlijk weekendje van maken! Daarnaast kunt u zich iedere dag laten rondleiden en meer te weten komen over Willemsoord tijdens onze georganiseerde rondleiding.

Openingstijd beurs:
vr. 8 nov: 12.00-18.00 uur 
za. 9 nov: 10.00 - 17.00 uur
zo. 10 nov: 10.00-16.30 uur
Behalve online kunnen toegangskaartjes ook tijdens openingstijden van de beurs gekocht worden bij de receptie van Theater de Kampanje.

Inbegrepen:
Jeugd tot 18 jaar gratis (hoeven geen entreekaart te kopen)
Toegang tot Marinemuseum en Reddingmuseum (bij vertoon polsbandje en alle dagen van 10.00 - 17.00 uur)

Meer informatie: www.traditioneleschepenbeurs.nl