Het Muizenhuis: Sam & Julia (2+)

onderdeel van het Peuterfestival
zo 2 mrt 10:30 - 11:10
zo 2 mrt 2025
10:30 - 11:10

Op zondag 2 maart organiseert De Kampanje voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar het Peuterfestival: een bruisend evenement voor de allerkleinsten en hun (groot)ouders in ons theater.

In de voorstelling Sam & Julia ga je mee op avontuur met de twee nieuwsgierigste muizen van het land!

Julia is nieuw in Het Muizenhuis. Al gauw ontmoet ze Sam, die haar de leukste plekken van Het Muizenhuis laat zien. Op de zolder van de voddenboer vinden ze allerlei geweldige spullen. Ze laten hun fantasie de vrije loop en bouwen hun eigen verhaal met alles wat ze daar tegenkomen. Zo voelt Julia zich al snel op haar gemak op haar nieuwe woonplek. Op zolder ontdekken ze dat je je overal thuis kunt voelen, wanneer je er samen iets van maakt!


Zowel ouders/begeleiders als kinderen dienen een kaartje voor een voorstelling te reserveren.

Het peuterfestival is veel meer dan alleen een voorstelling:
Gratis toegang met kaartje voor één van de voorstellingen! De Voorleeshoek, de Theaterspeeltuin en het Kinderbuffet zijn dus alleen toegankelijk in combinatie met een voorstelling,

Samen dansen! (speelduur 30 minuten)
Samen met papa, mama, oma of opa gaat de peuter lekker, op de maat van de muziek, bewegen. Op een speelse manier, met eenvoudige dansspelletjes, krijgen kinderen plezier in dans en muziek.

De Theaterspeeltuin
Voor en na de voorstelling(en) kunnen de kleintjes helemaal opgaan In ‘Op pad in je stad’. Wat valt er veel te zien in de stad! Auto’s, pleinen, stoplichten, grote gebouwen, maar als je nog wat beter kijkt: wat zie je dan? Is dat nou een deurtje naar een kabouterhuis? Zit daar soms een muizencafé onder dat putdeksel?

Het Kinderbuffet is het feest en mogen jullie heerlijk snoepen van het kinderbuffet. Wat lekkers, wat gezonds … alles mag … én alleen voor kinderen! Voor de begeleiders is de bar in de Stadshal geopend. U kunt hier, tegen betaling, genieten van een kopje koffie/thee, iets fris, een lekker gebakje of broodje.

Voorleeshoek
De Kopgroep Bibliotheek heeft een leeshoek met allerlei leuke boekjes ingericht.

Credits

Spel: Abke Bruins en Joppe Klein
Regie en concept: Mark Haayema
Vormgeving: Cynthia Borst
Muziek: Edith Leerkes
Met dank aan Uitgeverij Rubinstein, Studio Schaapman en Kickstart Cultuurfonds